Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Sürdürülebilir Kalkınma ve Mesleki Eğitim Projesini konuştuk

20.04.2017
Üniversitemizde Aydın Valiliğince koordine edilen “Sürdürülebilir Kalkınma için İstihdama Yönelik Mesleki Eğitim Projesi” kapanış toplantısı 19 Nisan 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe İlimiz Valisi Ömer Faruk Koçak, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreter V. Özgür Akdoğan, oda başkanları, sivil toplum örgütleri (STK) temsilcileri katıldı.

Sürdürülebilir Kalkınma İçin, İstihdama Yönelik Mesleki Eğitim Projesi hakkında sunum yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, GEKA’nın desteğiyle hayata geçirdikleri projeyle Aydındaki mesleki eğitimin mevcut durumunun ve ihtiyaç analizinin belirlenmesi ve mesleki eğitim okullarının ve merkezlerinin temel sorunlarının belirlenmesini amaçladıklarını ifade etti.  Yalçınkaya, yaptıkları swot analizleri sonucu mesleki ve teknik liselerin güçlü ve zayıf yönlerini ve bu okulların fırsatları ile tehditlerini anlatarak sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların nasıl yetiştirilmesi gerektiği konularında bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya’nın sunumunun ardından konuşma Yapan Vali Ömer Faruk Koçak, projenin  oldukça yol gösterici bir çalışma olduğunu kaydederek projeyi gerçekleştiren ekibi tebrik etti. Vali Koçak, bu projenin kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğinin altını çizerek mesleki eğitimin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Koçak, “Örgün ve yaygın eğitimlerle mesleki eğitimlerimizi geliştirerek istihdama kazandırmalıyız. Mesleki eğitimler sonucu herkesin istihdama yapacağı 1 liralık katkı bile genel toplamda çok büyük rakamlara ulaşır.” diye konuştu. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte istihdamda büyük bir artışın yaşanacağına inandığını dile getiren Koçak,  buna bağlı olarak da kalitenin artacağını, ilimize giren döviz miktarının artacağını ve refah seviyesinin artacağını söyledi.

Öte yandan yaptıkları konuşmalarda STK temsilcileri sektörün yaşadığı sorunları anlatarak projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Etkinlik düzenlenen kokteyl ile son buldu

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN