Üniversitemizde Sağlık Hukuku Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

08.05.2023
Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde yer alan Tıpta Uzmanlık Koordinasyon Kurulu’nun (TUEK) düzenlediği Sağlık Hukuku Bilgilendirme Toplantısı, 5 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Öğretim üyeleri ve tıpta uzmanlık öğrencilerine yönelik düzenlenen toplantıya; Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz’ün yanı sıra Fakülte Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gökhan Cesur ve Doç. Dr. Ali Duman, Üniversitemiz Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Eren Çanakçı ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını TUEK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Berna Korkmazgil’in yaptığı etkinlikte; Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Dirlik ve Kurum Avukatı Sabri Güleç konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Musa Dirlik yaptığı sunumda, tedavi sürecinde oluşabilecek cerrahi komplikasyonların neler olabileceği, nelere dikkat edilmesi gerektiği, neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verirken hasta ile iletişimin önemine vurgu yaptı.

Malpraktis olgu örnekleriyle sunumunu sonlandıran Prof. Dr. Dirlik’in ardından söz alan Av. Sabri Güleç, hekimlerin mesleğini icra ederken hakları, hekim mevzuatları ve hasta hakları hakkında bilgiler verdi. Güleç, sağlık hukukunun önemine vurgu yaparken yanlış tedavi sürecinin sonuçlarına değindi.

Toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.