Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

21.01.2019
Üniversitemiz 7. Dönem Rektörlük Görevi Devir Teslim Töreni, 21 Ocak 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Düzenlenen törenle Üniversitemiz önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’dan Rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın Adnan Menderes Üniversitesini en iyi noktaya taşımaya hazır olduklarını ifade ederek bir önceki yönetime katkılarından dolayı teşekkür etti.

Törene Aydın Valisi adına Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlikte, Üniversitemiz 6. Dönem Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, 4 yıllık görevleri sonunda Üniversitemizde birçok başarılı projeye imza attıklarını dile getirerek Rektörlük ve Rektör Yardımcılığı dönemi dahil 7 yıllık süreçte özveriyle gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. Rektörlük görevi boyunca yapılan yatırımları slaytlar eşliğinde sunan Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitenin gelişimi için yeni yönetime her platformda yardımcı olabileceklerini ifade etti.

Tüm personelimizden helallik isteyen 6. Dönem Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan alkışlar eşliğinde konuşmasını tamamladı. Prof. Dr. Bircan, Üniversitemiz 7. Dönem Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e Rektörlük cübbesini giydirdi.

Rektörlük cübbesini giymesinin ardından yaptığı konuşmada Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, katılımcı yönetim ve şeffaflığa önem vereceklerini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Aldemir, “Tüm kadroları ve imkanları ile halktan ve şehirden kopuk değil; halkın ve kentin sorunlarına duyarlı bir kurum olacağız. Akademisyen hocalarımızla ve öğrencilerimizle katılımcı bir yönetim anlayışıyla okulumuzu öncü bir ilim yuvası haline getirerek bilim üreteceğiz. Ses getiren, yol gösterici projelerimizi birlikte hayata geçireceğiz. Sivil toplum örgütlerimizle, esnafımızla, çiftçimizle, gençlerimizle, kadınlarımızla iş birliği ve iletişim içinde olarak Üniversitemizi çok daha ileriye hep birlikte taşıyacağız.” diye konuştu.

Terör örgütlerinin üniversite yapılanmalarına fırsat tanımayacaklarını da kaydeden Prof. Dr. Aldemir, FETÖ, PKK, PDY, DHKP-C başta olmak üzere hiçbir terör örgütünün öğrenciler, akademik ve idari personel içinde barınmasına ve yapılanmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Tören, protokol üyeleriyle birlikte çektirilen hatıra fotoğrafının ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN