Üniversitemizde “Psikolojik Sağlık Paneli” Düzenlendi

11.12.2023
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (PDRM) ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün iş birliğiyle düzenlenen “Psikolojik Sağlık Paneli”, 8 Aralık 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Seminere, Üniversitemiz PDRM Müdürü Prof. Dr. Yaşar Kuzucu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Klinik Psikolog Elif Nur Akın sunumunda; psikolojik sağlamlık konusunda terimler, bilişsel esneklik, bireysel risk faktörleri ve ailevi risk faktörleri konularına değinerek psikolojik sağlamlığı beslemek ve korumakla ile ilgili örnekler verdi. Kişisel özellikler ve ruhsal dayanıklılık ile öz farkındalık, hedef belirleme konularında açıklamalarda bulunan Uzman Dr. Eda Çetin, stresin organizmada nelere sebep olacağını belirterek dayanıklılığın davranışsal değerlenmesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile panel sona erdi.