Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Protokol Kuralları Eğitimi Verildi

27.09.2023
Üniversitemizde ‘Protokolün Önemi ve Kamusal Alanda Protokol Kuralları’ başlıklı seminer, 27 Eylül 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Hizmet içi eğitimlerin sürdürülebilir hale getirilmesi için başlatılan ve yeni akademik yılda  planlanan eğitimlerin devamı olan  “Protokolün Önemi ve Kamusal Alanda Protokol Kuralları” başlıklı seminere; Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı V. Tanfer Bilge, fakülte dekanları, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ile idari personel katıldı.

Dr. Emekli Albay Fatih Özkurt tarafından verilen eğitimde; yaşam alanlarımız, protokolün altın kuralları, selamlama-saygı, söze başlama – sözü bitirme, hitap ve tanışma, telefon konuşmaları, kılık-kıyafet kuralları, ziyaret-görüşme, randevular, yabancı konuklarla ilişkiler, üstün ziyareti, taşıt protokolü, toplantı protokolü, konuk karşılama protokolü başlıkları ile ilgili açıklamalar yapıldı. Davet ve ziyaretlerde ev sahiplerinin görev ve sorumluluklarına değinilen eğitimde, görgü kuralları ve temsil ile ilgili de örnekler verildi.

Seminer, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN