Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM’ı Ağırladık

17.12.2015
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nün düzenlediği Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde İslâm Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM’ın katıldığı “ Kur’an Üzerine Düşünmek" konulu konferans, 16 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti

Akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta, Kur’an-ı Kerimi anlamanın ve doğru yorumlamanın önemi Kur’an-ın neden Arapça indirildiği gibi konulara değinen Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM, “Kur'an-ın ortaya çıkmasının en önemli amacı düşündürmektir, tabiatta var olan her şey Allah’ın varlığını temsil eder. Allah’ın her yerde olduğunu görmek için gören göz düşünen akıl ve canlı bir kalp gerekir. Kuran caydırıcılığı amaçlar ve Kur'an-ın ahlaki değerleri evrenseldir: Adaletli olun, aldatmayın, hakka girmeyin, zulmetmeyin, yardım edin, paylaşın. ”dedi.

Soru cevap bölümünün ardından, Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yavuz KILIÇ, Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM’ a teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN