Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Pandemi Sonrası Erasmus Öğrencisi Olmak” Adlı Etkinlik Düzenlendi

11.12.2023
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen “Pandemi Sonrası Erasmus Öğrencisi Olmak: Messina (İtalya) Üniversitesinde Erasmus Öğrenciliği Deneyimi” başlıklı etkinlik, 8 Aralık 2023 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Savaş Duman, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yasin Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Esin Ergin, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Tuğba Akın ve Doç. Dr. Ahmet Toksoy, İTBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayhan Delibaş, Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Doğukan Batur Alp Gülşen, Üniversitemiz idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşmacı olarak yer alan Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Yüksek Lisans Öğrencisi Ayşenur Çakıcı, Erasmus öğrencisi olarak gittiği Messina Üniversitesinde öğrenim hayatında yaşadığı deneyimleri aktardı. Çakıcı, Erasmus Değişim Programı, başvuru şartları, yabancı dil sınavı, hibe miktarları ve staj hareketliliği gibi konularda da bilgi verdi. 

Ayşenur Çakıcı, Erasmus programının uluslararası bir eğitim olanağı sunduğunu ifade ederek, programın; staj, iş ve spor gibi alanlarında kendini geliştirme, farklı kültürler tanıma, yabancı dilde eğitim alma ve özgüven kazanma noktasında büyük faydaları olduğunu ifade etti.

Program, soru-cevap bölümünün ardından Müdür Prof. Dr. Savaş Duman tarafından Ayşenur Çakıcı’ya teşekkür belgesinin takdimi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN