Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Öğretmenler Günü Etkinliği Düzenlendi

23.11.2016
Öğretmenler Günü dolayısıyla Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Öğrenim Lideri Olarak Öğrenme” konulu etkinlik, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’ın katılımıyla, 22 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşti.

Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Soner Aladağ, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkaya ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi, Müzik Bölümü öğrencilerinin, Okt. Esra Çetin yönetiminde gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile devam etti.

Sunumunda genç öğretmen adaylarına gelecekteki mesleklerine dair verdiği örneklerle yol gösteren Aytaç Açıkalın,  “Söze sohbete güzel başlayın, işiniz güzel olsun!” diyerek, genç öğretmen adaylarından eğitim ve öğretim hayatında bu sihirli kelimeleri daima kullanmalarını istedi. Açıkalın karşımızdaki insanın bizden farklı olmadığını bilip, öğrencilerimizi evlatlarımız gibi görmemiz gerektiğini vurgulayıp, onlarla sohbet içerisinde samimi bir diyalog kurmamızın önemine değindi. Öğrencilerle sahnede oyun oynayarak sunumuna devam eden Açıkalın, eğlenerek öğrenmenin etkisini izleyicilere gösterdi.

Program sonunda “Sizler geleceğin öğretmenleri olacaksınız, Yeni nesiller yetiştirip geleceğe yön vereceksiniz.” diyerek sözlerini bitiren Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer tarafından teşekkür belgesi verildi.  

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN