Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Nevruz Coşkusu

22.03.2017
Baharın müjdecisi olan “Nevruz Bayramı” Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi ve Üniversitemizin işbirliği ile 21 Mart 2017 tarihinde, Üniversitemiz Tralleis Meydanı’nda kutlandı.

Etkinliğe, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca,  Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Toksoy, "Türklerin Ergenekon’dan çıkış bayramı kutlu olsun” diyerek başladığı sözlerinde, Nevruz Bayramının bugün 350 milyonu aşan Türk dünyasının ortak bayramı olduğunu, Türklerin Orta Doğuya geldikten sonra Nevruza dini terimler de yüklediğini ve Müslümanlıktan sonra nevruzun unutulmadığını aksine daha da kapsamlı bir hal aldığını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Toksoy’un ardından söz alan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Bu bayrağın altında bu bayramı kutlamaktan dolayı çok mutluyum. Türkler gittikleri her kültürden etkilendikleri gibi diğer kültürleri de etkilemişlerdir. Birçok kültürde de Nevruzun kutlanması biz Türkler için büyük bir gurur. Nevruz Bayramı hem bize, hem ülkemize hem de insanlık adına kutlu olsun.” dedi.

Renkli anların yaşandığı etkinlikte, Hacı Celal Oto Ortaokulu öğrencilerinin şiir dinletisi, Aydın Büyük Şehir Belediyesi Bayan Mehter Takımının Gösterisi ve Grup Zen’in Müzik Dinletisi izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Etkinlik, konukların yakılan geleneksel Nevruz ateşinden atlaması ve demir dövmesinin ardından pilav ve aşure ikramı ile sona erdi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN