Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Neden Bağımlı Oluruz, Bireysel ve Çevresel Etkenleri Anlamak” Konulu Panel Düzenlendi

26.12.2023
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Neden Bağımlı Oluruz, Bireysel ve Çevresel Etkenleri Anlamak” konulu panel, 26 Aralık 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Panele; Rektör Danışmanı ve Aydın Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Hemşirelik Fakültesi  Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nükhet Ballıel’in yaptığı panelde; Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Bağımlılık Birimi Koordinatörü Uzm. Psikolog, Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gülşah Şükran Kale ile Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Aydın Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç konuşmacı olarak yer aldı.

Öğr. Gör. Gülşah Şükran Kale, “Bağımlılıkta Çevresel Etkenler: Nasıl Mücadele Ederiz?” başlıklı sunumunda; “Bağımlılık Nedir?”, “Bağımlılık Türleri Nelerdir?”, “Bağımlılıkta Rol Oynayan Etkenler Nelerdir?” gibi konularda bilgi vererek, bağımlılıkla mücadele etmenin yollarına değindi.

Bağımlılıktan kurtulma ve önlemede özsaygının önemine vurgu yapan Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç ise konuşmasında, “Sağlam bir özsaygı, olumlu bir yaşam tarzını destekleyebilir. Bağımlılıkla mücadelede, bireyin kendi değerini anlaması ve olumlu bir benlik imajına sahip olması, motivasyonunu artırabilir. Özsaygı, kişinin kendi ihtiyaçlarına saygı göstermesine ve sağlıklı kararlar almasına yardımcı olarak, bağımlılığın önlenmesinde önemli bir rol oynar.” dedi.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından Aydın Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu’nun Doç. Dr. Nükhet Ballıel, Öğr. Gör. Gülşah Şükran Kale ve Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç’a teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN