Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Muhtaca Uzanan El Konulu Konferans Düzenlendi

30.11.2017
Üniversitemiz Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) tarafından düzenlenen Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’ın konuşmacı olarak katıldığı, "Muhtaca Uzanan El" konulu konferans, 27 Kasım 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Konferans öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, kan bağışı konusunda üniversitelerarasında Adnan Menderes Üniversitesinin ilk sırada gelmesini takdirle karşıladıklarını belirterek, Aydın’ın kanıyla canıyla Kızılay’a destek olduğunu söyledi.

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’ın yanı sıra, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Türk Kızılayı Aydın Şubesi Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, Türk Kızılayı görevlileri, personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Konuşmasında Türk Kızılayının çalışmalarından bahseden Dr. İbrahim Altan, kıyafet, yiyecek gibi insani yardımlara önem verdiklerini, bu yardımları dünyanın dört bir yanına götürdüklerini söyledi. Kızılayın hayrın ve dayanışmanın buluştuğu bir kurum olduğunu belirten Dr. Altan “Milliyet, din gibi ayrımlar yapmadan bu vatana hizmet odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Köklü bir geçmişimiz, güçlü bir arşivimiz var. Yurt dışında da AFAT, Diyanet ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımız var.” dedi.

Gençlerle birlikte çalışmalar yaptıklarını söyleyen Dr. İbrahim Altan, gençlerin geleceği inşa eden önemli bir kaynak olduğunu belirtti. Dr. Altan “Türkiye genelinde kan topluyoruz. Halk için mücadele edecek gençlere ihtiyacımız var. Gençlerimiz çok bilinçli. Önemli ölçüde Türkiye'nin kan ihtiyacını karşılıyorlar. Aydın da, bu konuda başarılı bir il. Bu konuda destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konferans sonunda Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’a teşekkür belgesini Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ verirken, Üniversitemiz Kızılay Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ayten Can’a belgesini, Dr. İbrahim Altan ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN