Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Mendeley Referans Yönetim Sistemi Eğitimi Verildi

01.03.2018
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Mendeley Referans Yönetim Sistemi Eğitimi” 28 Şubat 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Eğitimi veren Elsevier Şirketi Yetkilisi Saide Sak, Mendeley Referans Yönetimi Sistemi hakkında  bilgiler verirken, sistemin araştırmacıların verimini arttırabilecek bir referans yönetim sistemi olduğuna dikkat çekti, Saide Sak “Dünya çapında 4,5 milyondan fazla kullanıcısı olan akademik bir iş birliği ağından bahsediyoruz. Mendeley Institutional Edition (Mendeley Kurumsal Sürüm) kullanıcılar için geliştirilmiş haklar tanıyan ve kurumlar için destek sağlayan bir platform olup temel Mendeley yetkinlikleri üzerine kurulmuştur.” dedi.  Sak, bilimin görülür ve paylaşılır olmasını istediğini zamanın kıymetli olduğunu  ve  Mendeley Referans Yönetim Sisteminin vakit kaybını önlediğini belirtti. Ayrıca Saide Sak, Mendeley kullanıcıları için online Demo uygulaması üzerinden sistemi detaylı bir şekilde anlattı.

Seminerin ardından Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Uzman Özden Faydalıgül katkılarından dolayı Saide Sak’a teşekkür belgesi takdim etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN