Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Kurtlar Sofrasında Çanakkale” Konulu Konferans Düzenlendi

20.03.2018
Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Kurtlar Sofrasında Çanakkale” konulu konferans 19 Mart 2018 tarihinde gerçekleşti.

Etkinlik öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Konferansın konuşmacısı Yaşar Ergincan, Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü vesilesiyle Adnan Menderes Üniversitesinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Genç Liderler Topluluğunun hazırlamış olduğu Çanakkale müzikleriyle başlayan Konferansta, Yaşar Ergincan, Çanakkale’de vatan uğruna seve seve canlarını feda etmiş askerlerimizi rahmet ile andı.

Yaşar Ergincan Çanakkale öncesi Osmanlı’nın yaşadığı tarihi olaylara değindi ve “Biz o gün tabiri caizse 7 takımla maç yaptık” diyerek Almanların her ne kadar müttefik olarak gözükse de aslında bu 7 takımdan biri olduğunun altını çizdi. Düşmanların savaş yasalarını hep çiğnediklerini belirten Ergincan, Çanakkale’de olduğu gibi bugün de yapmadıkları zulüm kalmamıştır. Eğrinin gölgesi doğru olmaz.” dedi.

Osmanlı’nın geçirdiği zorlu günlerin ardından tarihin akışını değiştiren Çanakkale zaferini “Düşmanda imkan vardı. Mehmetçikte iman! İşte buydu Çanakkale’yi geçilmez kılan…” sözleriyle özetleyen Ergincan, o günün bütün zorluklarına, teknolojik imkansızlıklara rağmen zaferin imanla kazanıldığını anlattı.  Ergincan, Çanakkale’yi insanlığın Dünyaya yeniden öğretildiği coğrafya olarak tasvir ederek Necip Fazıl’dan bir dörtlük okudu.

Yaşar Ergincan’a, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan tarafından teşekkür belgesinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN