Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde ‘Küresel Kuşatmayı Kırmak’ Başlıklı Konferans Gerçekleşti

12.05.2017
Diriliş Konferansları kapsamında düzenlenen ‘Küresel Kuşatmayı Kırmak’ başlıklı konferans, 11 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Elemanı Şevki Karabekiroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan’ın yanı sıra, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferans öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet eden Şevki Karabekiroğlu Dünya’nın kabuk değiştirdiğini, bu sürecin 2023’e kadar coğrafyamız etrafında gelişen olaylarla eşgüdümlü olacağını belirterek,  oluşacak bu kabuk değişiminin neresinde durduğumuzu, nasıl mücadele vereceğimizi dinleyicilerle paylaşacağını söyledi.

Miletos Salonu’nda gerçekleşen konferansta, Türklerin insanlık, adalet, eşitlik gibi değerleri fetihler yoluyla Dünya’ya yaymaya çalıştığını, Dünya’nın en ücra köşesine kadar bu hedefi gerçekleştirdiğini fakat Batı’nın bunu işgal olarak gördüğünü belirten Karabekiroğlu, Karlofça Antlaşması’yla mevcut topraklarından geri çekilmek zorunda kalan Osmanlı Devleti’nin II. Abdülhamit’e kadar bu kayıplarını devam ettirdiğini söyledi.

II. Abdülhamit’in denge siyasetini izleyerek,  hem içeriden hem dışarıdan kuşatılan devleti ayakta tutmaya çalıştığını,30 yıllık hükümdarlığı boyunca Avrupalılar tarafından hasta adam yakıştırması yapılan Osmanlı Devleti’nin yavaş yavaş canlanma emareleri gösterdiğini ifade eden Karabekiroğlu, Abdülhamit’in siyasetinden rahatsız olan başta İngiltere ve Rusya olmak üzere, onların İttihat ve Terakki içerisine yerleştirdiği yabancı servis elemanları ve içerideki Abdülhamit karşıtlarının, tek yolu Abdülhamit’i tahttan indirmek olarak gördüklerini söyledi.  

Çanakkale savaşları sırasında Sykes ve Picot adında iki ajanın Ortadoğu topraklarını gezip bu coğrafyanın demografik yapısını araştırarak, Osmanlı’dan çalacakları toprakları ve bugün Ortadoğu’da oluşturulan sömürge çarkının altyapısını hazırladığını belirten Karabekiroğlu, sınırları masada çizilen küçük parçalara ayrılan Ortadoğu’daki devletlerin,  Osmanlı Devleti’nde köy olarak bile kabul edilmediğine dikkat çekti.

Halkın insiyatifini meclise taşıyan, batılı egemen güçlere rest çeken Adnan Menderes’in, 60 darbesinin ardından idamının, batılı egemen güçler tarafından, halka verilen ‘Oy vererek neyi değiştirebilirsiniz, bizden habersiz at oynatamazsınız!’ mesajı olduğunu söyleyen Karabekiroğlu, 2002 yılından sonra, Batılı emperyalist güçlerin planlarının meclis tarafından bozulduğuna dikkat çekti. Karabekiroğlu, II. Körfez Savaşı sırasında Amerika’nın Türkiye’den Irak’a girme planının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanmamasının bunlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

Birçok olayda olduğu gibi Türkiye’nin yine tuzağa çekilmeye çalışıldığına vurgu yapan Karabekiroğlu, “Suriye gibi sıkıştığımızda kendimizi atacağımız bir Türkiye yok. Başka vatanımız yok. Kimsenin kimseyle kavga edecek lüksü yok. Vatan savunmasında birlik olmamız lazım, tarihi hesaplaşmalar devam ediyor. Kaos tüccarlarının oyununa gelemeyelim.” dedi.

İlgiyle dinlenen konferansın bitiminde Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan tarafından Şevki Karabekiroğlu’na teşekkür belgesi verildi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN