Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Kitap Okuma Atölyesi ve Okur Yazar Buluşması Etkinlikleri Başladı

23.10.2023
Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile KADEM Aydın’ın iş birliğinde düzenlenen Gönül İnşacısı Kadınlar: Kitap Okuma Atölyesi ve Okur Yazar Buluşması Tanıtım Programı, 23 Ekim 2023 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programa, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Metin Çolak, İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Aynur Serbes, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Aslıhan Topal’ın açılış konuşmasını yaptığı programda, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Psikolog Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç ile Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Uzmanı ve Yazar Sevilay Durmuş konuşmacı olarak yer aldı.

Türk-İslam Medeniyetinin her şeyden önce bir gönül medeniyeti olduğuna ve Anadolu topraklarının eski zamanlardan bu yana yaşayan halkın gönüllerini fethettiğine değinen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Uzmanı ve Yazar Sevilay Durmuş, “Günümüz toplumunda insanların bireyselleşmesi sonucu yalnızlaşması ve bununla birlikte gönül bağlarının kopması tehlike arz etmektedir. Biz en kadim kitabın, insan olduğu kanaatindeyiz. Bu kitap okuma etkinliğinde insanı ve insan gönlünü yeniden keşfetmeyi hedefliyoruz.” dedi.

İnsan ilişkilerinde özellikle de güven duygusunun aşılanmasında kadının önemine, bu kavramın kadın olmakla ilişkisine ve gönlün yeniden inşa edilebileceğine dair vurgu yapan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Psikolog Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç, “Toplum ve dünya arasında kurulacak ilişkinin temelini kadın oluşturuyor. Bu bağlamda okuma atölyemiz sayesinde merhamet, şefkat, sevgi gibi psikolojik unsurlarla yaşamlarımızın ilk anlarından itibaren ilişkilendirdiğimiz kadınlara ve kadınlığa doğrudan yola çıkmayı amaçlamaktayız.” dedi.

Gönül İnşacısı Kadınlar: Kitap Okuma Atölyesi ve Okur Yazar Buluşması etkinliği,  30 Ekim 2023 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi Konferans Salonu'nda Rabia Christine Broadbeck’in ‘Hz. İnsan’ adlı kitabının tahlilleriyle devam edecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN