Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Kişisel Gelişim Uzmanı Hakan Mengüç’ü Konuk Ettik

15.03.2016
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Kişisel Gelişim Semineri, Kişisel Gelişim Uzmanı Hakan Mengüç ve Yaşam Koçu Dr. Sara’nın sunumuyla 10 Mart 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonunda gerçekleşti.

Seminerden önce  Bemar Kariyer Okulu Kurucu Müdürü Cevriye Savaşır, Hakan Mengüç, Dr. Sara ve Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Sinecen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, etkinlik hakkında bilgi alarak bu tür organizasyonların üniversitemize katkı sağlayacağını ifade etti.

Ziyaretin ardından başlayan seminerde İletişim nedir, etkili iletişim nasıl kurulur, beden dilinin önemi, hayal gücünün beden üzerindeki etkileri, motivasyonun başarı üzerindeki etkileri gibi konular anlatıldı. Büyük ilgi toplayan seminere katılanlara sertifika verilecek.

İletişim nedir sorusuyla seminerine başlayan Dr. Sara, etkili iletişim kurabilmenin yolunun insanların duygularını harekete geçirerek mümkün olabileceğini belirtti. Kişilerle iletişim kurarken onların seviyelerine uygun metotların kullanılması gerektiğini Mevlana’nın  “Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır.” sözlerine atıfta bulunarak anlatan Dr. Sara beden dilinin de önemine değinerek beden dilinin bazen kelimelerin önüne geçtiğini söyledi. Dr. Sara, eski çağlarda fiziksel gücün önemli olduğunu günümüzde ise fiziksel gücün yerini iletişim gücünün aldığını sözlerine ekledi.

Dr. Sara’nın ardından sunumunu yapan Hakan Mengüç ise etkili iletişim metotlarını anlatarak motivasyonun başarı üzerindeki etkisini örnekle gösterdi. Bir işi yapma potansiyeli varken başarısız olunabileceğini, hayal gücü ve motivasyonun devreye girmesiyle de zor görünen işlerin başarılabileceğini ifade etti. Hayal gücünün bilgiden daha önemli olduğunu savunan Mengüç, hayal edip inanarak işe başlamanın başarıyı kendiliğinden getireceğini anlattı.

İletişim kurarken beden dilinin en az sözcükler kadar etkili olduğunu anlatan Mengüç, Beden dilini kullanırken inandırıcı olmamız gerektiğini vurgulayarak  “Erkeklerin beyni hareket eden nesnelere odaklanırken, kadınlar daha çok konuşma üzerine odaklanmaktadır. Erkekler doğuştan önemsenme, kadınların ise güvene ihtiyaçları vardır. Kız çocuklarına güven, erkek çocuklarına da önem verin" dedi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN