Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Kamu Sanayi İş Birliği Toplantısı Gerçekleşti

07.12.2020
Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı, 4 Kasım 2020 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya, İlimiz Valisi Hüseyin Aksoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, İŞKUR il Müdürü Rahmi Terzi,  GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken,  Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Meşe, iş adamları ve öğretim üyelerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Ünal Alaca, ilimizin sanayi politikasının ve stratejisinin belirlenmesi ve geliştirilmesine yönelik olarak Üniversitemizin sanayinin gelişimi adına çalışmalar yapmasının önem taşıdığını belirtti. Yapılan çalışmalara kamunun destek ve teşvik sağlamasının önemine dikkat çeken Alaca, bölgesel teşvik sistemi ve öncelikli yatırım konuları hakkında bilgiler verdi.

Üniversitelerde ve sektörde üretilen bilginin ürüne dönüşmesi ve inovasyonun gerçekleşmesi ile değer taşıdığını ifade eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve KÜSİ Aydın İl Temsilcisi Prof. Dr. Özge Çevik, kamu, üniversite, sanayi iş birliğinin asıl amacının temsilcilerin bir araya gelerek teknoloji transferini sağlaması olduğunu belirtti. Çevik, “Kamu ve endüstrinin beraber yol almasıyla ve birçok teşvikle teknoloji olgunlaşmasını sağlayabiliriz. Ülkemiz için önemli ürünler oluşturabilme ve geliştirebilme potansiyeline sahibiz.” diyerek kamu, sanayi ve üniversite iş birliğinde başarıya ulaşmak için önerilerde bulundu.

Sürdürülebilir İş birliği ve Diyalog Geliştirme Adına Yapılacak Her Türlü İş Birliğine Hazırız

Cumhurbaşkanımızın 2023 hedefleri doğrultusunda verdiği mesajı doğru okuyup değerlendirmemiz gerektiğini düşündüğünü belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Sürdürülebilir işbirliği ve diyalog geliştirme adına yapılacak her türlü iş birliğine akademik ve idari altyapımızla hazırız. Sizlerin, şehrimiz Aydınımızın emrindeyiz.” dedi.

Orta ve uzun vadeli bir kalkınma stratejisini oluşturmak   “Türkiye Mucizesi”ni ve “Aydın Mucizesi”ni gerçekleştirebilmek adına yapılması gereken çalışmalar olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “ADÜ Teknokent- sanayi iş birliği öncelikli olmak üzere; Ar-Ge teşviklerini üniversite sanayi işbirliği yatırım teşvik ve planlama kapsamına alalım. Sanayi tesisleri içerisindeki Ar-Ge tesislerinin kullanımı konusunda Mühendislik Fakültemizden Veterinerlik Fakültemize kadar tüm birimlerimizle KOBİ’lerimizin gerek akademik gerek teknik personelimizden istifade etmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” ifadelerine yer verdi.

Üniversitemizin Birikimlerinden Kentimiz ve Sektörlerimiz Faydalanmalı

Kamu Sanayi İş Birliği Toplantısının, Ülkemiz ve İlimiz için önemli olduğunu vurgulayan Vali Hüseyin Aksoy, Ülkemizde son yıllarda iş dünyamızın girişimci ruhunun ve üniversitelerimizin önemli çalışmaları ortaya koyduğunu belirtti. Aksoy, “Güçlü bir üniversite olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin birikimlerinden kentimiz ve sektörlerimiz yararlanmalı. Uluslararası ve ulusal kaynaklarda AR-GE, inovasyon ve ürün geliştirme gibi birçok noktada verilecek olan her türlü teşvikten Aydın ili olarak azami derecede yararlanmak için bütün kurum ve kuruluşlarımız iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürmelidir.” dedi.

Aydın’ın Türkiye ihracatı içerisindeki yüzde 0.44’lük payının arttırılması gerektiğini dile getiren Vali Hüseyin Aksoy, “Aydın’ı üretimde ve ihracatta uluslararası alanda rekabette farklı boyuta taşımalıyız. İnovatif bir yaklaşımla ürünler geliştirip rekabette bir adım öne geçebiliriz. Aydın olarak patent, Ar-ge merkezi, farklı üretimlerimizin sayısını arttırmalıyız. Tarım şehri olmanın yanında 7 Organize Sanayi Bölgesi ile tarımsal sanayi alanında gelişim kat eden bir kent. Aydın ili olarak Türkiye ihracatı içerisindeki payımızı yüzde 0.44’ün üzerine çıkarmalıyız. İlimizin ihracatıyla ilgili aldığım verilere göre bu yıl önceki yılı geçeceğiz. Aydın’ın şuan ki ihracatını 2-3’e katlayacak potansiyeli bulunuyor. Aydın'ın ihracat rakamlarını da daha üst noktalara taşıyacak bir bakış açısı ile eylem planlarımızı ve çalışmalarımızı ortaya koymak durumundayız.” diye konuştu

Toplantı, değerlendirme bölümünün ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN