Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Kalbinin Sesini Dinle Öfkelenme” Adlı Konferans Gerçekleşti

25.05.2018
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi ve Söke Sağlık Yüksekokulunun iş birliği, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (ADÜSEM)’nin katkılarıyla düzenlenen Prof. Dr. Sadi Güleç ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şakiroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “ Kalbinin Sesini Dinle Öfkelenme “ adlı konferans, 25 Mayıs 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer, Söke Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemizde bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, kalbimize dikkat etmemiz gerektiğini vurgulayarak “Sağlıklı bir kalp, sağlıklı bir ve mutlu bir hayattır.” dedi.

Üniversitemizdeki samimi ortamdan etkilendiğini belirterek söze başlayan Prof. Dr. Sadi Güleç, kolesterolün vücudumuz ve kalbimizin katili olduğunu söyledi. Sağlıklı görünen bireylerin 10 dakika içerisinde kalp krizi geçirebileceğini belirten Prof. Dr. Güleç sigara, obezite, kolesterol, diyabet ve tansiyonun kalp krizine neden olabileceğini vurguladı. Sözlerini “Sağlam bir kalp, mutlu bir aşk diliyorum.” diyerek tamamlayan Prof. Dr. Sadi Güleç’e teşekkür belgesini ve hediyelerini Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan takdim etti.

Öfkeyi temel alan sunumuyla dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Şakiroğlu öfkenin kontrol edilip edilemeyeceği hakkında bilgiler verdi. “Öfkelenmeyen insan yoktur öfkesini kontrol edemeyen insan vardır.” diyerek konuşmasına devam eden Şakiroğlu sözlerini öfkenin bazı zamanlar diğer duyguların göstergesi olduğunu söyleyerek tamamladı.

Konferans Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şakiroğlu’na teşekkür belgesini ve hediyelerini Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda ADÜSEM Müdürü Prof. Dr. Törün Özer’in takdim etmesiyle son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN