Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Kadın Hakları Konuşuldu

08.03.2018
Üniversitemizce düzenlenen Düşünür – Yazar Abdüsselam Semre’nin konuşmacı olarak katıldığı “ Kadınlar Gerçek Haklarına Sahip mi?” konu başlıklı konferans 7 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Konferans öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Abdüsselam Semre, Rektörümüzle bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Üniversitemize kadın hakları konusunda konferans vermek için gelen Semre’ye teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Semre, Rektörümüze yazarı olduğu kitapları hediye etti.

Konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Kırnak, Germencik Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sürmen, Nazilli MYO Müdürü Doç.Dr. Mustafa Özçağ, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Abdüsselam Semre’nin hayatının anlatıldığı videonun izlenmesiyle başlayan konferansta “ Kadınlar Gerçek Haklarına Sahip mi?” konu başlığı altında İslamiyet’in kadınlara sağladığı haklar ve İslamiyet’in kadınlara verdiği önem anlatıldı.

Kuran-ı Kerim’de geçen kadınlarla ilgili ayetler ve Peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek kadının, İslam dinindeki yeri ve önemini anlatan Semre, kadınların öncelikle bir canlıyı dünyaya getirdiğini ve kutsal bir olayın baş aktörü olduğunu dile getirerek Tin Suresi’nin üçüncü ayetinde geçen “ ve bu emin beldeye ant olsun” derken bu ayetin mana derinliğinde anne rahminden bahsedildiğini vurguladı.  Semre, cennet kadınlarının efendisi Hz. Fâtıma’nın eşine karşı davranışları ve Peygamber efendimizin kızı Hz. Fâtıma’ya yaklaşımı hakkında da bilgiler vererek Efendimizin kızına “ ciğerparem” diye hitap ettiğini vurguladı. Hz. İbrahim’in Hz. Hacer validemizi o zamanlar ıssız bir çöl olan ve herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan bugünkü Mekke’ye bıraktığını ifade eden Semre, bugün bütün insanlığın yararlandığı zemzem suyunu Hz. Hacer validemizin çıkardığını söyledi.

Soruların yanıtlanmasının ardından son bulan konferansta, Germencik MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sürmen, Abdüsselam Semre’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek Üniversitemiz hediye paketini verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN