Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Jeotermal Enerji İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

03.01.2017
Üniversitemizde jeotermal enerjinin çevresel etkileri ve bunların çözümüne yönelik gerçekleştirilen İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı, 27 Aralık 2016 tarihinde yapıldı.

Başkanlığını  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yaptığı toplantıya, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Gülden G. Akkurt ve Prof. Dr. Alper Baba, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Yaşar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, Üniversitemizden Prof. Dr. Kadir Kızılkaya, Prof. Dr. Cafer Turgut, Prof. Dr. Yunus Çerçi, Yrd. Doç. Dr. Atilla Dönük, MTA’dan Artun Orakcı, Oktay Çelmen ve Mehmet Akif Polat katıldı. 

Toplantıda, jeotermal enerjinin su, toprak ve havada sebep olduğu kirlilikler tartışıldı. Bu kirlilikleri azaltmak için takip edilmesi gereken bilimsel çalışmalar ve pratik uygulamalar hakkında bilgilendirme yapıldı.  Bu görüşmeler sonucunda şehirlerde jeotermal enerjinin etkilerini incelemek için Enerji Bakanlığına ortak bir bilimsel çalışma projesi verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca ortak bir doktora programının açılması yönünde tüm üniversiteler görüş birliğine vardı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN