Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

02.04.2024
Üniversitemizde, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu faaliyetleri kapsamında Üniversitemizde görevli İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kurul üyelerine yönelik, 2 Nisan 2024 tarihinde "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşen eğitime, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem, Prof. Dr. Nuh Kılıç ve Prof. Dr. Erkan Salan ile Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, ilgili akademik ve idari personel katıldı.

İSG Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Muammer Erden tarafından birim ve faaliyet tanıtımının gerçekleştirilmesinin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent yaptığı açılış konuşmasında, Üniversitemizde oluşturulan İSG kurulların üyeleri olarak düzenlemelere doğrudan dâhil olmanın, sorumluluk alanındaki birim ve çalışanlar ile koordineli şekilde çalışmanın, gerekli bildirimlerin zamanında ve uygun şekilde yapılmasının önemine değinerek, “Bu farkındalık ve özveri ikliminin tüm çalışma hayatınız boyunca daim olmasını ve Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Eğitiminin yararlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Eğitimde, Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Şirinyıldız “İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında Ulusal Mevzuat ve Standartlar”, Öğr. Gör. Evrim Çevik “Kurulun Görev ve Yetkileri”, Doç. Dr. Pakize Özçifçi Yılmaz,”İş Hijyeninin Temel İlkeleri”, “Meslek Hastalıkları”, Öğr. Gör. Evrim Çevik “Acil Durum Önlemleri”, “İş Yerlerine Ait Özel Riskler”, “Risk Değerlendirmesi” Öğr. Gör. Şinasi Yaylagül “İletişim Teknikleri” konularında bilgi verdi.

Eğitim, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN