Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde İlk Kez Gerçekleştirilecek Olan “Çağrılı Çok Disiplinli Araştırma Projeleri” Başvuruları Başladı

15.05.2024
Üniversitemiz Senatosu’nun 27 Mart 2024 tarihli, 2024-04 sayılı ve XII karar nolu toplantısında kararlaştırılan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesinde yer alan “Çağrılı Çok Disiplinli Araştırma Projeleri” kapsamında ilk proje konusu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi (ADÜBAP) Komisyonu tarafından belirlendi.

İçeriğine ADÜBAP Yönergesinden ulaşılan ve üst limiti 400.000 TL olan Çağrılı Çok Disiplinli Araştırma Projelerinin, “Tarım ve Hayvancılık Alanında Yapay Zeka Uygulamaları ve Yenilikçi Teknolojiler” konusu altında 30 Ağustos 2024 tarihine kadar ADÜBAP otomasyonu üzerinden yapılacak olan başvuruları değerlendirmeye alınacak.

Üniversitemiz senatosu tarafından belirlenen öncelikli alanları kapsayan veya ADÜBAP komisyonu tarafından belirlenen alanlarda araştırma yapılması, konu ve koşullarını (bütçe ve süre) belirlemek suretiyle yılın belirli zamanlarında çağrıya çıkılarak duyurulan disiplinlerarası projeler olan Çağrılı Çok Disiplinli Araştırma Projelerinin ayrıca en az üç merkezli ve çok disiplinli olma koşulu bulunuyor. 

Sağlık bilimleri ana bilim/bilim dalları ve diğer alanlardaki bölümleri ayrı merkez olarak değerlendirilecek, ancak bölüm ve fakülteler arası iş birlikleri tercih nedeni olacak olan bu tür projelerin bütçeleri, ADÜBAP Komisyonu tarafından belirlenip çağrı metninde duyuruluyor. Bu proje türünde “Proje Başvurusu Madde 7” kapsamında belirtilen koşullar doğrultusunda en fazla bir (1) bursiyer çalıştırıp en fazla 12 ay bursiyer ödemesi yapılabiliyor.

Üniversitemizin öncelikli hedeflerinden birinin araştırma faaliyetlerini destekleyerek ulusal ve uluslararası alanda tanınan bir araştırma üniversitesi olmak olduğunu belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin araştırma üniversitesi olması yolunda yapılacak çalışmalara ara vermeden devam edileceğini belirtti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN