ÜNİVERSİTEMİZDE İLETİŞİMDE USTALIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ

09.12.2015
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu (AYMES) ev sahipliğinde Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsünce düzenlenen “İletişim Ustalığı Zirvesi” 9 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonunda gerçekleşti.

“İletişim kaliten hayat kalitendir. Hayatını ustaca yaşa” sloganıyla başlayan etkinlikte Deneyimsel Tasarım Öğretisi, İletişim Çeşitleri, İnsan Tanıma Sanatı, İletişimde Beklenti konuları ele alındı. Mehtap SEVER, Savniye BİLGEN, Yasemin EMCİ, Esra BALOĞLU, Hicran ARSLAN ve Filiz KAYA’nın konuşmacı olduğu seminere Aydın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Talip KABADAYI, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Deneyimsel Tasarım Öğretisini anlatan Hicran ARSLAN, Deneyimsel Tasarım Öğretisini, gerçeklik ilmi olarak tanımladı. Günümüz insanının isteklerine ulaşırken karşılaşabileceği problemlere çözüm üretebilmesini sağlayan stratejiler bütünü olduğunu belirtti. Bu bilgilerin insanların hedeflerine ulaşırken uygulayabileceği gerçek, teoride kalmayan, insanın dününden daha iyi olmasını hedefleyen deneyimsel bilgiler olduğunu belirten ARSLAN, “Deneyimsel Tasarım Öğretisi en verimli şekilde insanların hayatını programlayabilmenin yollarını sunmaktadır.” dedi. Öte yandan insanın ihtiyaçlarının çokluğuna dikkat çeken Mehtap SEVER, iletişim kurmadaki marifetlerin çözümü kolaylaştırdığını söyledi. Kendisine yatırım yapmak isteyen ve kendisini yenilemek isteyen herkesin katılabileceği etkinlik 2 gün sürecek.