Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

23.05.2018
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen 2018 Hemşirelik Haftası Etkinlikleri, 15 Mayıs 2018 tarihinde lokma ikramı ile Fakülte Binası önünde başladı. Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarıyla öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, öğrenciler “çuval yarışı, halat çekme, yumurta taşıma” gibi grup oyunlarını oynayarak keyifli zaman geçirdi.

Hemşirelik Fakültesi Fakülte Geliştirme Tanıtım Komisyonu ve Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 2018 Hemşirelik Haftası Etkinlikleri’nin resmi açılışı, 16 Mayıs 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, Aydın Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hilmiye Aksu, Söke Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsüm Pekçetin’in katılımları ile düzenlenen açılışın ardından, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şakiroğlu’nun ‘Akıllı Telefon Bağımlılığı’ isimli konferansı Hemşirelik Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Doğa Koleji öğrencileri tarafından keyifle takip edildi. Sunum sırasında Doğa Koleji öğrencilerinin hemşirelik mesleği ve akıllı telefon bağımlılığı ile ilgili soru ve düşünce paylaşımları konferansa renk ve coşku katarken, Şakiroğlu’na teşekkür belgesini ve çiçeğini Fakülte Dekanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz verdi.  

Hemşirelik Haftası etkinlikleri 17 Mayıs 2018 tarihinde 3. Sınıf öğrencisi Zeynep Gökoğlu’nun Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’ne katılma sürecini ve oradaki farklı hemşirelik deneyimlerini paylaştığı sunumu ile devam etti. Gökoğlu’nun ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi, Hemşirelikte Liderlik Derneği (HELİD) Kurucu Başkanı Doç. Dr. Elif Gürsoy Liderlik Derneğinin kurulum sürecini ve liderlik kavramının taşıdığı anlamları aktardı. Konferansa hem öğretim elemanları hem de öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, Gürsoy’a teşekkür belgesi ve çiçeği, Aydın Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hilmiye Aksu tarafından verildi.

Hemşirelik Haftası Etkinliklerinin üçüncü ve son gününde Fakülte öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın desteğiyle hazırlanan ‘Hemşirelik Fakültesi Müzik Korosu’ nun solo ve koro performansları ile muhteşem bir müzik dinletisi gerçekleşti. Keyifli müzik dinletisinin ardından Fakülte öğrencileri tarafından sergilenen Zeybek Oyun Gösterisi de beğeni topladı. Üç gün boyunca Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi hemşirelerinin oluşturduğu ‘Hemşirelik Mesleği Anıları’ isimli sergi sunulurken, ‘Hemşirelik Mesleği Anıları’ yarışmasında ve Hemşirelik Fakültesi öğrencileri arasında düzenlenen ‘en’ler yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Üniversitemiz Spor Şenlikleri’nde ödül alan öğrencilere de teşekkür belgeleri ve madalyaları Fakülte Dekanı Prof. Dr. Didem Evci Kiraz tarafından verildi.

Hemşirelik Haftasının son konferansı ‘Hemşirelikte Proje ve İnovasyon’ Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İnovatif Hemşirelik Derneği Genel Sekreteri Uzm. Hemş. Ayşegül Alioğulları tarafından 18 Mayıs 2018 tarihinde verildi. Alioğulları konuşmasında herkesin fikrini geliştirerek projeye dönüştürebileceğini belirterek Hemşirelikte inovasyon konusuna ilişkin farkındalık kazanılmasını sağladı. Alioğulları Türkiye’deki hemşirelerin hasta bakım sürecinde farkına vardıkları ihtiyaçlara yönelik geliştirdikleri projeleri de tanıttı. Konuşmacıya teşekkür belgesi ve çiçeği Fakülte Dekanı E.Didem Evci Kiraz tarafından verildi.

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri, Hemşirelik Fakültesi bünyesinde düzenlenen farklı bilimsel etkinliklerin organizasyonunda görev alan öğretim elemanlarına, Fakülte Geliştirme ve Tanıtım Komisyonundaki görevli öğretim elemanları ile haftanın düzenlenmesinde görev alan gönüllü öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN