Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Gönüllülüğün Esası Şifalanmaktan Geçer” Semineri Düzenlendi

17.12.2018
Üniversitemiz ev sahipliğinde Kızılay Aydın Şubesi ve Yeni Fikir Stratejik Araştırmalar Merkezince(Yeni Fikir SAM) düzenlenen “ Gönüllülüğün Esası Şifalanmaktan Geçer” semineri 13 Aralık 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Her Şey Hakikati Görmekle Başlar, Kadın, Mucize Şifa ve Evrenin İlahi Dili kitaplarının yazarı Bülent Gardiyanoğlu, kişisel gelişim, farkındalık ve nefes teknikleri üzerine seminer verdi.

Etkinlik öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Kıbrıslı Yazar Bülent Gardiyanoğlu, kişisel gelişim, doğru tercihler ve amaçların belirlenmesi gibi konularda Rektörümüze bilgiler verdi. Gardiyanoğlu ile bir süre sohbet eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek kişisel gelişimin günümüzdeki önemini vurguladı.

Ziyaretin ardından başlayan seminere, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Kızılay Aydın Şubesi ve Yeni Fikir SAM temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, 58 bin öğrencisiyle Aydın’ın her yerine ulaşan Üniversitemizin insan kalitesini arttırmak için çalıştıklarını belirterek insanın kendini tanıma yolunda, kendini geliştirmeyi başarabilmiş insanlardan kesitler yakalamasının önemine dikkat çekti.

Rektörümüzün konuşmalarının ardından seminerine başlayan Gardiyanoğlu, vesvese, aile içi geçimsizlik, aldatılmalar, ayrılıklar, kıskançlıklar gibi konular hakkında bilgiler verdi. Gardiyanoğlu, “Daha mutlu, neşeli, huzurlu, verimli hayatı ve hayallerimi nasıl yaşarım?”, “Nasıl dengemi korurum?”, “Nasıl kendimi ve herkesi affederim?” sorularına yanıtlar verdi. Bununla beraber öğrencilere hitaben, dışarıda acımasız bir rekabetin olduğunu, üniversite yıllarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Gardiyanoğlu, “Yanlış trene binmek, yanlış istasyona götürür. Yaşam amacını bulmadan ekibinizi kurmadan yola çıkarsanız okyanustaki deniz kabukları gibi sürüklenirsiniz.” dedi.  

Etkinliğin sonunda Gardiyanoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür edilerek Üniversitemiz hediye paketi verildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN