Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde ‘Gıda Sektöründeki İnovasyonlar ve Kariyer Olanakları Paneli’ Düzenlendi

19.10.2023
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünün Dünya Gıda Günü ve Kariyer Günü Buluşması kapsamında düzenlediği ‘Gıda Sektöründeki İnovasyonlar ve Kariyer Olanakları Paneli’, 16 Ekim 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Panele, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, 6. Dönem Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekci, Köşk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Hamit Eray Yeşilçayır, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilal Şahin Nadeem, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Dekan Prof. Dr. İsmail Böğrekçi ve Prof. Dr. Hilal Şahin Nadeem, gıdanın sosyal ve ekonomik açıdan önemine vurgu yaparak küresel ısınma, sulak alanların hızla kuruması ve buna bağlı olarak tarımsal üretimin azalması ile bu durumun dünya nüfusunun beslenmesi açısından ciddi bir tehlike arz ettiğine değindiler. 

Panelde, Fahri Yemişçioğlu (Gıda Mühendisi, Akademisyen, IFFCO Türkiye Proje Partneri) ve Nilgün Olan (Gıda Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi, ZER Zeytincilik Tarım Ürünleri Gıda Sanayi A.Ş.) konuşmacı olarak yer aldı. Fahri Yemişçioğlu ve Nilgün Olan, katılımcılara gıda sektöründeki tecrübelerini aktararak bilgilendirmelerde bulundu.

Üniversitemiz mezunları Eda Cengiz (Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş. Üretim Ekip Lideri), İrem Özer (GABAY Dış Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş. Gıda Güvenliği Ekip Lideri) ve Yasin Uygar Bilgiç (Euro Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Üretim Uzmanı) ise kendileri gibi Üniversitemizden mezun olacak öğrencilere iş hayatlarındaki tecrübelerini aktararak tavsiyelerde bulundu.

Panel, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür belgesinin verilmesiyle sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN