Üniversitemizde Gerçekleşen “Kornea Nakline’’ Rektörümüzden Teşekkür

19.11.2015
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı bir kornea nakli gerçekleştiren Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Tolga Kocatürk ve Yrd. Doç. Dr. Harun Çakmak’ı 18 Kasım 2015 tarihinde makamında ağırladı.

Görüşmede; 10 Kasım 2015 tarihinde beyin ölümü gerçekleşmiş bir donörden alınan şeffaf  kornea dokusunu hastaya naklettiklerini belirten Kocatürk ve Çakmak; 2 adet korneanın, görme yetisi olmayan 2 farklı hastaya umut olabileceğini vurguladı ve çalışmaları hakkında Rektörümüz Bircan’a bilgi verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan; öğretim üyelerimize teşekkür ederek, “Üniversitemiz büyüyor , gelişiyor ve değişiyor. Başarılı bir şekilde gerçekleşen kornea nakli de buna güzel bir örnek. Bundan sonra da Üniversitemizde gerçekleşecek olan her türlü  çalışmaya destek  vermeye devam edeceğiz.” dedi. Bircan;  Üniversitemiz Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verdi.