Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Geçmişten Günümüze Anadolu Kütüphaneleri” Paneli Düzenlendi

30.03.2016
52. Kütüphane etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Geçmişten Günümüze Anadolu Kütüphaneleri” konulu panel, 29 Mart 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eski Çağ Tarihi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Üreten, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeni Çağ Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Bülent Çevik, Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sibel Ünalan yer aldı.

Kütüphanelere Anadolu coğrafyası ölçeğinde ve tarihsel bir bütünlük içinde bakılması gerektiğini vurgulayan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin Üreten, “Antik Dönem Batı Anadolu Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği ” sunumundan kesitler sunarken Kütüphanelerle gelişin, değişin, özgürleşin mesajı verdi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Bülent Çelik yaptığı konuşmasında , “18. Yüzyıl’da Küttâb Kökenli Bir Devlet Adamı: Koca Râgıp Paşa ve Kütüphanesi” konularına değindi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sibel Ünalan ise, “Anadolu’daki Türk Kütüphaneleri Mimarisi ”sunumunda Anadolu’daki Türk Kütüphanelerinin Mekan Tasarımı ve Mimari Özellikleri, Bir Yapının İçinde Yer Alan Kütüphaneler, Bir Yapıya Bitişik Kütüphaneler, Bağımsız Olarak İnşa Edilmiş Kütüphaneler konularını anlattı.

Panel sonrasında panelistlere teşekkür belgelerini ve çiçeklerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı takdim ederken, etkinlik The Last Man on Earth Film Gösterimi ile devam etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN