Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Dünyada İnsan Ortam İlişkileri” Konuşuldu

12.04.2019
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen Prof. Dr. h.c. İbrahim Atalay’ın konuşmacı olarak katıldığı “Dünyada İnsan Ortam İlişkileri” konferansı, 10 Nisan 2019 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sultan Baysan,  akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Bibliyografya Enstitüsü Yönetim Kurulu tarafından coğrafya ve ekoloji alanında 21. yüzyılın en büyük 500 dâhisi arasında yer alan ve bilimde en yüksek akademik kariyer olan “Professoris Honoris Causa” (h.c.) unvanına sahip Prof. Dr. h.c. İbrahim Atalay konferansta dünya üzerinde yer alan ekosistemleri, birçok farklı ülke ve medeniyetlerden çekmiş olduğu fotoğraflarla anlattı. Ülkelerin jeolojik yapılarının yanı sıra kültürel ve sosyal özellikleri hakkında katılımcılara bilgi veren Atalay, “Unutmayınız ki hayatta en büyük güç bilgidir. En büyük imparatorluk ise iklim imparatorluğudur. Coğrafya Bilimi çok önemli bir bilimdir. Sizler yapacağınız çalışmalar ile bu bilimi daha da ileriye taşıyacak kişilersiniz.” diye konuştu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen konferansta Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Prof. Dr. h.c. İbrahim Atalay’a katkılarından dolayı teşekkürler ederek çiçek takdim etti.

Etkinlik, Atalay’ın kitaplarını imzalaması ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN