Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Dünya Böbrek Günü Etkinliği Düzenlendi

11.03.2016
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen “ Böbreklerimiz Çalışmasa da Kalbimiz Çalışıyor” etkinliği 10 Mart 2016 tarihinde Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yeni Bina Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz, Nefroloji Bilim Dalı Prof.Dr. Yavuz Yeniçerioğlu, Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Prof.Dr. Ferah Sönmez’in yanı sıra akademik personel ve nefroloji hastaları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz, Böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda toplum bilincini artırmak, erken tanının önemini vurgulamak amacıyla her yıl bu etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Yavuz Yeniçerioğlu, Böbreklerin hayati organ olduğunu ve çok iyi korunması gerektiğini belirtirken, “ Böbreklerin Önemi”, “Böbrek Hastalıkları Risk Faktörleri”, “Böbrek Hastalıklarında Erken Tanı ve Tedavi”, “Kronik Böbrek Hastalığı” konularından bahsetti.

Ardından nefroloji hastalarının hikayelerinin yer aldığı  “Sizi Tanıyabilir miyiz?” adlı video gösterisi izletildi.

Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Akdam, böbrek hastalıklarının Türkiye’de yaygın bir problem olduğunu İfade ederken neden tuzsuz beslenmemiz gerektiğini anlattı.

Etkinlikte Hemşireler Hatice Erkul ve Özgül Özbek “Hemodiyalizde İğne Girişi Korkusunu Nasıl Yenmeliyim?”, “Peritonitsiz Periton Diyalizinin Sırları” adlı sunumlarını yaptı.

Ege Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sait Eğrilmez ve ekibi Korneanın Sesi adlı grubun  müzik dinletisi büyük beğeni topladı

Etkinlikte böbrek hastalıklarını tedavi etmenin yanında böbrek hastalıkları konusunda insanları bilinçlendirmenin çok önemli olduğu vurgulanırken böbrek nakli ve organ bağışı konularına dikkat çekildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN