Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Diş Hekimliği Günü Kutlandı

23.11.2016
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği Gününü 22 Kasım 2016 tarihinde ADÜ Restoranda düzenlenen etkinlikle kutladı.

Etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Rektör Yardımcısı aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nin kat ettiği mesafeyi anlatarak ülkemizin en önemli diş hekimliği fakültelerinden biri olduğunu vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, tüm diş hekimlerimizin gününü kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın konuşmalarının ardından günün anlam ve önemine değinen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, 22 kasım 1908’de Türkiye’de ilk diş hekimliği okulu olan "Darülfünun Osmanlı Tıp Fakültesi Dişçi Mektebi Aliyesi"nin kurulduğunu ve her sene 22 kasım tarihinin Türkiye’de Diş hekimleri Günü olarak kutlandığını belirtti. Prof. Dr. Törün Özer bu anlamlı günde meslektaşları ve öğrencileriyle beraber olmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Dt. M. Ziya Özer’in meslekte 50. Yılını doldurması anısına Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından kendisine plaket verildi. Plaket takdiminin ardından konuşma yapan Dt. M. Ziya Özer, genç diş hekimlerine ve diş hekimliği adaylarına mesleklerini sevmelerini, mesleklerine saygı duymalarını ve çok sabırlı olmalarını öğütledi.

Etkinlik, Diş Hekimliği Fakültesi doktorları ve öğrencilerinden oluşan Apikal grubunun müzik dinletisiyle sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN