Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Özel Eğitim Paneli” Düzenlendi

07.12.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Özel Eğitim Paneli, 7 Aralık 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda gerçekleşti.

Panele, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekci, Genel Sekreter Yardımcısı V. Ramazan Bilir, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İbrahim Öztürk’ün piyano dinletisi ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ahmet Ceylan’ın “Zeytin Çiçeği Ulusal Kısa Film Festivali"nde, festival jürisi tarafından ikincilik ödülüne layık görülen "Kanatsız Melek" isimli filmin gösterimi gerçekleşti. 

Özel gereksinimli bireylerin toplumla daha kolay kaynaşmalarının sağlanabilmesi için kendi yetenek ve gereksinimlerine göre tüm eğitim imkânlarından eşit şekilde yararlanmaları gerektiği vurgulanan panelde; Moderatör olarak Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bildiren yer aldı. 

Panelde konuşmacı olarak yer alan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Acarlar “Özel Gereksinimli Bireylerde Dil ve İletişim Becerilerinin Desteklenmesi”, Üniversitemiz Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bildiren “Özel Yetenekli Bireylerin Tanılanması”, Özel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Servi “Özel Gereksinimli Bireylerin Dil Özellikleri”,  Öğretmen Hilal Karahan da “Özel Eğitimden Öğretmenliğe” başlıklı sunum gerçekleştirdi. 

Dekan Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu tarafından katkılarından dolayı Prof. Dr. Funda Acarlar, Doç. Dr. Ahmet Bildiren, Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Servi ve Öğretmen Hilal Karahan’a teşekkür belgelerini takdim etmesinin ardından panel sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN