Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Cinsel İstismar Konulu Konferans Düzenlendi

08.05.2018
Bahar Şenlikleri kapsamında Psikoloji Topluluğu tarafından düzenlenen Cinsel İstismar konulu konferans, 2 Mayıs 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Prof. Dr. Eda Şeyda Aksel’in konuşmacı olduğu konferansa, Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katılım gösterdi.

Konuşmasına çocuk istismarının türlerine, yaygınlığına, ihmaline, birey üzerindeki olumsuz sonuçlarına değinerek başlayan Prof. Dr. Eda Şeyda Aksel son yıllarda cinsel istismar vakalarının gün yüzüne daha çok çıkmasına rağmen bazı vakaların çevre ve toplum baskısıyla hala gizli kalabildiğini söyledi.  ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ mantığıyla hareket edildiğini belirten Prof. Dr. Aksel “Türkiye’de istismar yaygınlığına bakıldığında, kadınlarla yapılan bazı çalışmalarda fiziksel istismarın yaygınlık oranının %8,9, cinsel istismarın %2,5, ihmalin ise %33,9, olarak rapor edildiğini görüyoruz. İstismarın sonuçlarına baktığımızda ise ruh sağlığına etkisi, anksiyete bozukluğu, depresyon, yeme bozuklukları, kabuslar, intihar teşebbüsü ve travma sonrası stres bozukluğu gibi durumlarla karşılaşıyoruz.” dedi.

Cinsel istismarı önlemek için ebeveynlerin üzerine düşen sorumluluklar konusunda da bilgiler veren Prof. Dr. Eda Şeyda Aksel amaçlarının cinsel istismar hakkında yanlış bilinenleri, insanları bu konuda bilgilendirip bilinçlendirerek düzeltmek olduğunu söyledi.

Konferans katılımcıların soru ve cevap bölümünden sonra, Prof. Dr. Aksel’e teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN