Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Bricker Projesi Toplantısı Yapıldı

30.11.2017
Üniversitemizde, mevcut kamu binalarının enerji verimliliğini arttırmaya yönelik Avrupa Birliği destekli bir proje olan Bricker Projesi Teknik Toplantısı, 27 – 28 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleşti.

Toplantıya,  Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Proje Genel Koordinatörü Juan Ramon de las Cuevas, Acciona (İspanya) firmasından Juan Ramon  de las Cuevas  ve Silvio Vitali-Nari, Rank (İspanya) firmasından Manuel Gonzalez Piquer, Tecnalia (İspanya) firmasından Pablo De Agustin Camacho, Soltigua (İtalya) firmasından Luca Ancarani,  Özyeğin Üniversitesinden Prof.Dr. M. Pınar Mengüç ve Uzman Yasemin Somuncu, Onur Enerji Firmasından Onur Günduru, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Yunus Çerçi, Doç. Dr. Selman Sağlam, Yrd. Doç. Dr. Atilla Dönük ile aktif ve pasif sistem yüklenici firma temsilcileri katıldı. 

Projeyle, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Liege (Belçika) ve Caceres (İspanya) şehirlerindeki 3 adet kamu binasında yapılacak teknolojik yatırım ve iyileştirmelerin, enerji tüketimini en az %50 oranında azaltması ve 6-7 yıl içinde kendini amorti etmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, bu projede artık sona gelindiğini, hedeflerin belli adımlarının şimdiden gerçekleşmeye başladığını ifade ederek izolasyonun henüz yüzde 60’ının tamamlanmasına rağmen, hava sıcaklığının eksi 1 dereceye düştüğü geçtiğimiz günlerde Hastanemizde ikinci kazanı çalıştırmaya gerek görülmediğini söyledi.

Proje ekibi, Rektörümüz Prof.Dr. Cavit Bircan ile senato odasında bir araya gelerek projenin son durumu ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bununla beraber proje için Leonardo Films tarafından hazırlanacak tanıtım filminde kullanılmak üzere Leonardo Films ekibi Rektörümüz Prof.Dr. Cavit Bircan ile özel bir röportaj yaptı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN