Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Bosna Hersek ve Aliya İzzetbegovic” Paneli Gerçekleşti

06.04.2018
Üniversitemiz tarafından düzenlenen Bosna Hersek ve Aliya İzzetbegovic paneli, 5 Nisan 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacıları Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Eşref Temiz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Köyceğiz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Özler, Bosna İlişkilerini Geliştirme Müdürü Samir Vildiç idi.

Panelin ilk konuşmacısı Eşref Temiz, Bosna’nın tarihsel gelişimi ve değişiminden bahsettiği konuşmasında, Bosna’nın savaş dönemlerinde karşılaştığı zorluklar ve ayakta kalma mücadelesini anlattı. Temiz, “Bosna yaşadığı bütün zorluklara rağmen hayatta kalmayı ve hakkını savunmayı başarmıştır. Tarihte tüm imparatorlukların duvara tosladıkları yer Bosna’dır.” dedi.  

Bosna Hersek ve Türkiye ilişkileriyle ilgili bilgiler aktaran Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Özler, Bosna’daki savaş döneminde Konya’da bulunduğunu söyleyerek, Konya halkının Bosna savaşına karşı gösterdiği duyarlılığı ve seferberliği anlattı.

Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hakkında bilgiler veren Samir Vildiç, Aliya İzzetbegoviç için, “Bosna’yı Bosna yapan ruhun kendisine yansıdığı simadır. İzzetbegoviç sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda bir filozoftur.” dedi. Türkiye ile ilişkilerin gelişmesinde Aliya İzzetbegoviç’in büyük etkisi olduğunu söyleyen Vildiç, Bosna halkının gönlünde Türkiye’nin ayrı bir yeri olduğunu da vurguladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca’nın panelistlere teşekkür belgelerini takdim etmesiyle panel sona erdi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN