Üniversitemizde “Beliren Yetişkinlik” Semineri Düzenlendi

28.12.2022
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (PDRM) düzenlediği seminerlerin ikinci etabı olan “Beliren Yetişkinlik” semineri, 27 Aralık 2022 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Kariyer Yetkilisi Sosyolog Selda Aksoy Yetkin’in yaptığı seminere; farklı fakültelerden öğrenciler katılım sağladı. Beliren yetişkinlik (BY) döneminin özelliklerini tanıtmayı ve bu dönemin ortaya çıkmasında etkili olan etmenleri incelemeyi amaçlayan seminerde konuşmacı olarak yer alan Uzman Klinik Psikolog Elif Nur Akın, beliren yetişkinliğin kültürel ve çevresel faktörler açısından bireyler üzerindeki etkilerine değindi. Uzman Klinik Psikolog Akın, “Yetişkin olduğunuzu ilk ne zaman hissettiniz?” ve “Ben artık ergen değilim  diyerek büyüdüğünüzü nasıl kabullendiniz?” sorularını katılımcılara yönelterek sorular üzerinden deneyimlerini aktardı.

Öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla seminer sona erdi.