Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Aşure Etkinliği Düzenlendi

17.10.2016
Aydın Menderes Derslikleri Koordinatörlüğünce, 13 Ekim 2016 tarihinde Derslikler Binası bahçesinde aşure etkinliği düzenlendi.

Muharrem ayı ve aşure hayrı kapsamında düzenlenen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Personele ve öğrencilere aşure dağıtan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, üç ilahi dinde de önemli bir yeri olan aşure gününde birçok önemli hadise meydana geldiğini belirterek, günün anlam ve önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Bircan “Hz. Adem’in tövbesinin kabul edilmesi, Hz. İbrahim’in ateşten kurtulması, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması ve yeryüzüne ilk yağmurun düşmesi bugünde meydana gelmiştir. İslam tarihinde unutulmaz acıların yaşandığı bir gündür bugün.  Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin Kerbela’da bugün şehit edilmiştir. Aşure günü bizim için hem anma günü hem de kurtuluş günüdür. Rabbim hayırlarınızı kabul etsin.” dedi.

Törenin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan personelle bir süre sohbet ederek engelli bir satıcının elindeki tüm dergilere talip oldu. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN