Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Arkeolojik Kazı ve Araştırmalar Paneli” Düzenlendi

14.12.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji Bölümünün düzenlediği “Arkeolojik Kazı ve Araştırmalar Paneli”, 14 Aralık 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Panele, İTBF Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mesut Günenç ve Dr. Öğr. Üyesi Arzu Özvar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, “Aydın ilinde yer alan Üniversitemiz, bulunduğu topraklarda binlerce yıllık geçmişe ev sahipliği yapmaktadır. Antikçağ yazarı Herodotos, bölgeyi ‘gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü’ olarak nitelendirmiştir. Coğrafyanın getirdiği bu zenginlik, arkeolojik açıdan bölgenin araştırılmasını ve bilimsel olarak değerlendirilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını zorunlu kılmaktadır. Aydın içerisinde yer alan ve dönemlerinin en önemli kentlerini içinde barındıran arkeolojik bölgelerde yapılacak kazı ve araştırmalar için yetiştirilecek arkeolog ve araştırmacıları en iyi şekilde yetiştirmek arkeoloji bölümümüzün hedefleri arasındadır. Düzenlediğimiz Arkeolojik Kazı ve Araştırma Paneli’nde emeği geçenlere teşekkür ediyor ve panelin verimli geçmesini diliyorum.” dedi.

Moderatörlüğünü İTBF Arkeoloji Bölümü Başkanı Dr. Suat Ateşlier’in yaptığı panelde, konuşmacı olarak yer alan İTBF Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyeleri Prof. Dr. Murat Çekilmez “Tralleis Antik Kenti Kazı ve Araştırmaları”, Doç. Dr. Sedat Akkurnaz “Mastaura Antik Kenti Araştırmaları” ve Doç. Dr. Aydın Erön “Kuşadası Yüzey Araştırmaları Işığında Panionion Kutsal Alanı” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından Dekan V. Aysun Sarıbey Haykıran’ın Prof. Dr. Murat Çekilmez, Doç. Dr. Sedat Akkurnaz ve Doç. Dr. Aydın Erön’e teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN