Üniversitemizde Anlat-Tartış Seminerlerinin İlki Düzenlendi

03.11.2022
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarafından Düzenlenen Anlat-Tartış Seminerleri’nin 2022-2023 Güz Dönemindeki İlk Programı 2 Kasım 2022 Çarşamba Günü Atatürk Kongre Merkezinde Gerçekleştirildi.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Toksoy’un verdiği seminere İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Harlak ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Çelik’in yanı sıra Fakültenin çeşitli bölümlerinden akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Ahmet Toksoy konuşmasında Atatürk’ün yetiştiği dönemin tarihî ve fiziksel koşullarına, Atatürk’ün zihninde cumhuriyet fikrinin yeşermesi sürecine, I. Dünya Savaşı sonrası Anadolu’da gerçekleşen çeşitli mücadelelere ve Atatürk’ün bunlardaki rolüne değindi.

Soru- cevap bölümünün ardından seminer sona erdi.