Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde ‘Anadolu’ya Dokunan Hanım Eli’ Adlı Konferans Düzenlendi

25.09.2023
Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen ‘Anadolu’ya Dokunan Hanım Eli: Aydın ve Çevresindeki Kadın Ahilere Bir Bakış’ konulu konferans, 25 Eylül 2023 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa; Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Tanfer Bilge, STK temsilcileri ile akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç açılış konuşmasında kadınların toplum ve aile yapısı içerisindeki rolüne vurgu yaptı. Konferansta konuşmacı olarak yer alan Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, ahiliğin geçmişten günümüze Türk tarihindeki önemine vurgu yaparak süreç içerisinde Aydın ve çevresindeki kadın ahilerle ilgili bilgi verdi.

Konferans, Genel Sekreter Yardımcısı Tanfer Bilge’nin Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran’a teşekkür belgesini takdim etmesinin ardından sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN