Üniversitemizde Akademik Performans Analizi Semineri Gerçekleşti

14.12.2017
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç’un konuşmacı olarak katıldığı “Akademik Performans Analizi” semineri, 13 Aralık 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak,  Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Seminerde Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç, “Hepimiz birbirimizi ölçüyoruz” diyerek başladığı konuşmasında, Akademik Performans Gösterge Grupları, Bilimsel Yayın Göstergeleri, Özel Sektör İş Birliği Rekabet Sıramasında nerede olduğumuzun analizini Karşılaştırma Ölçümlerine vurgu yaparak açıkladı.

Yrd. Doç. Dr. Tunç, Incites Eğitimi, Atıf Analizleri, Kişi Analizleri, Araştırma Fonları, Proje İş Birlikleri, Trend Analizi konu başlıklarını ayrıntılı olarak uygulamalarla anlatırken, Üniversitemizi uluslararası ve yakın çevredeki üniversitelerle karşılaştırarak, akademisyenlerimizin akademik performanslarını ortaya koydu. Tunç, ortaya çıkan veriler doğrultusunda akademik yayınlarda hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Seminer, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Kırnak’ın, Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç’ a teşekkür belgesi ve Üniversitemiz hediye paketini vermesinin ardından sona erdi. Etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç Üniversitemiz akademisyenleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.