Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde ‘6. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi’ Gerçekleştiriliyor

19.10.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Turgut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdal Öğüt ile Bursa Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Perihan Binnur Kurt Karakuş’un Kongre Başkanlıklarını yaptığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “6. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi”, 19 Ekim 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde başladı.

Yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilen kongreye; Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Sağlık Bilimleri Dekan V. Prof. Dr. Ayden Çoban, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından açılış konuşmalarını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Serdal Öğüt, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayden Çoban, tarım, çevre ve insan sağlığının birbirlerine bağlı unsurlar olduğunu vurgulayarak sağlıklı bir çevrenin oluşması, korunması, ekolojik dengenin kurulması ve sürdürülebilirliği için tarımın önemli bir unsur olduğuna değindi.

Tarım, çevre ve sağlık konularını bir bütünlük içerisinde değerlendirerek gerçekleşen güncel araştırmaları tartışmak ve yeni disiplinler arası çalışmaların ortaya çıkmasında akademisyenleri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen kongrede konuşmacı olarak yer alan Tahran Üniversitesinden Prof. Dr. Aliroza Saboori “Mites (Acari) as Bioindicators in Soil and Water: A Review”, Üniversitemiz Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz “İklim Değişirken Değişmeyen İnsan” ve Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ayçıl Özturan Şirin “Popüler Diyetler, Doğrular ve Yanlışlar” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

2 gün sürecek kongrede, ‘Tarım Bilimleri’, ‘Çevre Bilimleri ve Teknolojisi’, ‘Sağlık Bilimleri’, ‘Gıda Bilimleri ve Teknolojisi’ ve ‘Beslenme Bilimleri’ konularında sunumlar yapılacak.

Kongre, 20 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN