Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Kaybettiklerimizi Andık

06.02.2024
Merkez üssü Kahramanmaraş olan Gaziantep, Hatay, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman ve Elazığ illerinde de hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonucu vefat eden vatandaşlarımızı anmak amacıyla 6 Şubat 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi önünde “Anma Töreni” gerçekleştirildi.

Törene; Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç ile Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, Genel Sekreter Yardımcısı V. Ramazan Bilir, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Millet olarak 6 Şubat Depremi’nden hep beraber yaralarımızı sararak çıktığımızı belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, “Depremler, doğamızın bir gerçeği olarak karşımıza çıkan, hayatlarımızı etkileyen ve üzerinde düşünmemizi gerektiren olaylardan biridir. Toplum olarak deprem bilinci geliştirmek, afetlere karşı direncimizi artırmak ve zararları en aza indirmek için çeşitli önlemler almak oldukça önem arz etmektedir. 6 Şubat Depremi ile bir hayata dokunabilmenin ne kadar kıymetli olduğunu, tek yürek olmayı, acıyı paylaşmayı ve vatan sevgisini en derinden hissettik. Bu vesileyle deprem felaketinde yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.

6 Şubat Depremi’nde vefat eden vatandaşlarımız için dua edilmesinin ardından lokma hayrı ile anma töreni sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN