Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “28 Şubattan Afrin’e Milli Duruş” Konulu Konferans Düzenlendi

26.03.2018
Üniversitemiz tarafından düzenlenen gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmacı olarak katıldığı “28 Şubat’tan Afrin’e Milli Duruş” konulu konferans, 21 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Etkinlik öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Abdurrahman Dilipak, bu tür konferansların Üniversitelerde düzenlenmesinin önemini vurgulayarak Adnan Menderes Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Abdurrahman Dilipak’ın özgeçmişinin okunmasının ardından Abdurrahman Dilipak, Türkiye’de ve Afrin’de vatan uğruna seve seve canlarını feda etmiş askerlerimizi rahmet ile anarak konuşmasına başladı.

Abdurrahman Dilipak, Afrin öncesi Türkiye’nin yaşadığı tarihi olaylara ve darbelere değinerek, FETÖ yapılanmasının geçmişten günümüze hangi amaçlar doğrultusunda oluşturulduğunu, buna karşılık olarak hangi cemaatlerin ve örgütlerin organize edildiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Abdurrahman Dilipak, “Amerika ile Rusya arasında içten içe savaşın devam ettiğini söyleyerek bu çekişmelerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belirtti. Büyük devletlerin Dünyayı paylaşamadıklarını sözlerine ekleyen Dilipak, “Bu kriz kapitalizm krizidir. Siyonizm krizidir. Bugünden yarına bitmeyecek, bugün emperyalizmin çözülmesi kurtuluşumuz anlamına da gelmiyor. Bütün insanlığın hayrına olmayan bir çözüm önerisi bizim önerimiz olamaz.” dedi.

Abdurrahman Dilipak, “Artık tek üniversite okumak diye bir şey yok, tek seferde dört üniversite bitirmeniz gerekiyor.” diyerek öğrencilerin birden fazla üniversite okuyup bitirmelerini öğütledi.

Abdurrahman Dilipak’a, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından teşekkür belgesinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN