Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “24 Kasım Öğretmenler Günü” Programı Gerçekleştirildi

25.11.2022
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “ 24 Kasım Öğretmenler Günü” töreni, Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Programa; Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Per. Albay Hakkı Haktan Armağan, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş,İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, il müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, stajyerliği biten öğretmenler için yemin töreni yapıldı. Yeminlerini eden öğretmenler mesleklerine ilk adımı atarken, öğretmenlik mesleğinde uzun süre görev almış ve emekli olmuş öğretmenlere de Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verildi.

Programda günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş; öğretmenlerimizin onurlu, azimli ve özverili çalışmalarından gurur duyduğunu belirterek güzel günlerin mimarları öğretmenlerimize teşekkür etti.

Öğretmenliğin görevlerin en soylusu olduğuna dikkat çeken Aydın Valisi Hüseyin Aksoy; “Öğretmenlik mesleği, toplumun en önemli mesleklerinin başında geliyor. İnsanları yetiştiren, hayata hazırlayan belki de anne babadan daha fazla çocukların üzerinde katkısı olan öğretmenlerimizin yapmış oldukları çalışmalar, ortaya koydukları eserler gerçekten toplumun farklı bir noktaya taşınmasında en önemli unsurların başında geliyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletleri kurtaracak, yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin en iyi şekilde yetiştirmeleri, öğretmenlerimizin bu konudaki özverili çalışmalarıyla vücut bulmaktadır.” dedi.

Konuşmaların ardından Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Aksoy tarafından hediyeleri verildi.. Program, Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN