Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde 2023 Vizyonu ve Eğitimde Büyük Değişim Paneli Düzenlendi

21.02.2019
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Güçlü Gelecek İçin 2023 Vizyonu ve Eğitimde Büyük Değişim” paneli, 21 Şubat 2019 tarihinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova’nın da yer aldığı panele, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Adem Çilek, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, il ve ilçe okullardan yöneticiler ve öğretmenler ile Üniversitemizden çok sayıda akademisyen katıldı.

Sektörde ihtiyaç duyulan iş gücünü, öğrencilere staj ve istihdam imkanı sağlayarak doğru yönde kullanmak istediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, 2023 vizyonu hedeflerine ulaşabilmeleri için birçok çalışmalarının olduğunu söyledi.

Türkiye’nin geleceğinin öğretmenlerin ve öğrencilerin ellerinde olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Adem Çilek, “Çocuklarımızın geleceği ve güçlü Türkiye için çabalayacaksak buradaki en önemli rolü öğretmenlerin üstleneceğini bilmemiz gerekir. Eğitimciler olarak yeni fikirler üreten, teknolojiyi bilgiyle doğru bir şekilde harmanlayan çocuklarımıza destek olmalıyız.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu Çerçeve Planı’nı açıklamasından sonra Türkiye’de konuya ilişkin ilk panelin Üniversitemizde yapılıyor olmasının önemli olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir “2023 yılını final değil, bir başlangıç yılı gösterecek olan ‘Yeni Türkiye’ ufkunun çizileceği bir yıl olması sebebiyle düzenlenen bu panelde, ‘Bir Gelecek Nesil’ projeksiyonunun geliştirilmesinin hayati önemi ortadadır. Gençlerle yetişkinlerin birlikte hareket edeceği projeleri geliştiren politikaların varlığı ve başarısı Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin ilk hedeflerindendir. Özellikle bu başarıları; yüzüncü yıl kutlamalarında taçlandırarak 2023 sonrası için heyecan dalgası oluşturacak kurumsal ve kuramsal modeller geliştirmek, Cumhuriyeti yaşatacak toplam enerji için de zorunludur. Bu bağlamda 2023 yılı genç ülke Türkiye’nin 100. sene-i devriyesi olarak kutlanırken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde kutlamanın bir yüzüncü yaş doğum günü olarak değil de, ‘gelenekle modernite arasındaki krizin atlatıldığı’ yeniden doğuş diyebileceğimiz tarihi bir başlangıç olmasının hedeflenmesi, tarihi bir vizyon kararıdır.” dedi.

Ülke olarak en büyük zenginliğimizin insan kaynağı olduğunu söyleyen Vali Yavuz Selim Köşger “Bizi; hem batıya karşı, hem de bizden doğudaki ülkelere karşı, uluslararası arenada mukayeseli üstünlük anlamında öne çıkaran şey insan sermayemizdir. Bu panelin eksikliklerimizi tamamlayarak sorunlara çözüm üretme noktasında fayda sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından “Güçlü Gelecek İçin 2023 Vizyonu ve Eğitimde Büyük Değişim” paneline katılan akademisyenlere plaketleri takdim edildi. Plaket takdiminin ardından panel, gün boyu düzenlenen oturumlarla devam etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN