Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

16.03.2018
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencileri tarafından Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik, 14 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Tıp Fakültesi akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bekir Dağlı’nın açılış konuşmasıyla devam etti. Dağlı, 14 Mart’ın aslında anma günü olduğunu söyleyerek, o dönemde işgal altında olan İstanbul’daki Tıbbiyeliler tarafından işgali protesto amacıyla, bu günün savaş sırasında hayatlarını kaybeden Tıbbiyeliler anısına Tıp Bayramı olarak ilan edildiğini anlattı. Dağlı, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına son verdi.

Etkinlik, Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin “Hayatı paylaşmak için engel yok!” sloganıyla hazırladığı işaret dili ile doktor-hasta diyalogları konulu gösteriyle devam etti. Öğrenciler, 10. Yıl Marşı’nı da işaret dili ile sunduktan sonra müzik dinletisine geçti.

 Müzik dinletisinin ardından ebru ve takı sergisi ile tıp ve insan konulu posterler satışa sunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan tablo alarak öğrencilere katkıda bulundu.

Ayrıca Tıp Bayramı nedeniyle Tralleis Meydanı’nda düzenlenen öğretim üyelerimizin ürünlerinin satışa sunulduğu, gelirinin çocuklar için kullanılacağı kermes de katılımcıların ilgisini çekti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN