Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması Gerçekleşti

07.05.2018
Üniversitemiz tarafından bu yıl on birincisi düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması, 2 Mayıs 2018 tarihinde Tralleis Meydanı’nda gerçekleşti.

Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerin kültürlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V.  Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan,  Uluslararası Öğrenci Toplulukları (UDEF) Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat ve öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemizde yaklaşık 500 uluslararası öğrenciye eğitim imkanı sağladıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan “ADÜ ailesi olarak Üniversitemizde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerimizin kendilerini yabancı hissetmemeleri için karşılaştıkları sıkıntılarda her türlü desteği vermeye çalışıyoruz.  Bu etkinlik sayesinde farklı kültürleri tanıma imkanı buluyoruz.” dedi.

Bu tür organizasyonların tüm öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması açısından önemli olduğunu vurgulayan Uluslararası Öğrenci Toplulukları Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat, “Bu programı uluslararası öğrencilerimizin kendi kültürlerini ve medeniyetlerini tanıtmaları, halkımızla kaynaşmaları ve organizasyon kabiliyeti kazanmaları için düzenliyoruz.”  diyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın, tüm standları gezerek uluslararası öğrencilerimizle sohbet etmesiyle son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN