Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “101. Yılında Çanakkale Muharebeleri” Paneli Düzenlendi

21.03.2016
Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü ile Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “101. Yılında Çanakkale Muharebeleri ”adlı panel 18 Mart 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

Panele, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay Öğün, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Osman Akandere konuşmacı olarak yer aldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Osman Akandere yaptığı konuşmasında  “Çanakkale Savaşlarının Türk ve Dünya Tarihi Bakımından Sonuçları”, “Çanakkale Cephesinin Açılış Nedenleri”, “Çanakkale Savaşlarının Sonuçları” konularına değindi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay Öğün, doğasında kan, ateş, ölüm, hüzün, barut kokusu olan Çanakkale Muharebesi’nin gülümseten yüzüyle buluşturmak için “Osmanlı Mizah ve Karikatüründe Çanakkale Deniz Savaşları ”konusunu anlatan Karagöz Gazetesinden kesitler sundu. Öğün, düşmanı, Türk halkının gözünde değersiz ve önemsiz göstermek için yayınlanan yazıları içeren belgeleri paylaştı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ise Çanakkale Muharebelerinde şehit olanları rahmetle anarken günümüzde olan terör olaylarını da lanetle kınadığını belirtti. Konuşmasında Çanakkale Muharebelerinde şehit olan askerlerin hikayelerinden örnekler sunan Doç. Dr. Erdoğan Çanakkale Cephesinde verilen şehitlerin bölgelere ve illimize göre dağılımından bahsetti.

Panel sonrasında panelistlere teşekkür belgelerini ve çiçeklerini Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan takdim ederken, etkinlik Başbakanlık Devlet Arşivlerinin katkısıyla, 1. Dünya savaşında Çanakkale Cephesi: Belgeler ve Fotoğraflar sergisi ile devam etti. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN