Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, “Türkiye’nin Orta Doğu Siyaseti ve İsrail Sorunu” Adlı Konferans Düzenlendi

04.01.2024
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’nin Orta Doğu Siyaseti ve İsrail Sorunu” adlı konferans, 4 Ocak 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Türkiye ve Orta Doğu ilişkilerinin tarihsel boyutuyla ele alındığı konferansa, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, İl Müftüsü Hasan Güneş, Genel Sekreter Yardımcısı V. Tanfer Bilge, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından “Grup Toprak” tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Konferansta konuşmacı olarak yer alan Ankara Medipol Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Bülbül, ““Türkiye’nin Orta Doğu Siyaseti ve İsrail Sorunu” ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’nin kültür ve medeniyet sınırlarının, siyasal sınırlarının çok ötesinde olduğuna dikkat çekerek Türkiye’nin yardım istenilen ve sığınılan bir ülke olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kudret Bülbül, Türkiye’nin yurtta sulh cihanda sulh kavramının çok doğru bir şekilde anlayıp uygulayan bir ülke olduğuna değindi. Prof. Dr. Bülbül, gerek İsrail-Filistin savaşında gerekse farklı coğrafyalarda yaşanan sorunlarda Türkiye’nin bir arabulucu rolü üstlendiğini  ifade etti.

Orta Doğu tarihi, Türkiye’nin bulunduğu konum, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları hakkında önemli bilgiler veren Prof. Dr. Kudret Bülbül, İsrail'in uyguladığı insanlık dışı uygulamalara karşı tüm dünyada çığ gibi yükselen tepkileri oluşturmak için topyekûn hareket etmenin önemine vurgu yaptı.  Küresel düzeyde gittikçe artan bu tepkilerin soykırıma karşı uluslararası eylem koalisyonuna dönüşebileceğinden bahseden Prof. Dr. Kudret Bülbül, toplumların devletlerden daha net bir tavır aldığını belirtti.

Konferans, Vali Yakup Canbolat ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından Prof. Dr. Kudret Bülbül’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi  ve hediye takdimi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN